MAURICI VILOMARA I VIRGILI (Barcelona, 1847 – 1930) ACUARELA SOBRE PAPEL. PERE III EL CERIMONIÓS


13 fotos MAURICI VILOMARA I VIRGILI (BARCELONA, 1847 – 1930) ACUARELA SOBRE PAPEL. PERE III EL CERIMONIÓS (Arte - Acuarelas - Modernas siglo XIX)

Follow
 • 20% off! Before 600,00 €
  Next Sunday last day
 • Items: 1

  Condition: Normal (with signs of use)


  INTERESANTE OBRA DEL ARTISTA CATALAN MAURICI VILOMARA I VIRGILI (Barcelona, 1847 – 1930)

  SE TRATA DE UNA ACUARELA SOBRE PAPEL REPRESENTANDO UNA ESCENA CON PERE III EL CEREMONIÓS COMO PROTAGONISTA

  COMO PUEDEN APRECIAR, LA OBRA VA FIRMADA EN LA PARTE INFERIOR (vilomara) Y CON UNAS ANOTACIONES EN EL PASPARTU EN RELACION A LA OBRA

  LA OBRA SE PRESENTA BIEN ENMARCADA

  EL ESTADO DE LA OBRA ÉS ACEPTABLE, SOLO SE APRECIAN ALGUNOS CORTES POR EL PASO DE LOS AÑOS, PERO SIN IMPORTANCIA

  MEDIDAS DE LA OBRA: 30 CM. DE ALTURA X 43 CM. DE ANCHO

  MEDIDAS DE LA OBRA EMMARCADA: 47 CM. DE ALTURA X 60 CM. DE ANCHO

  :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

  BIOGRAFIA DEL ARTISTA

  Pintor i escenògraf. Deixeble de Marià Carreras i de Joan Ballester i Ayguals d’Izco./>Col·laborà amb Soler i Rovirosa, de qui també aprengué noves orientacions. Ells dos són pròpiament els creadors de l’escola catalana d’escenografia realista. Ja més endavant passà a ésser escenògraf del Teatre del Liceu, on féu al seu taller —damunt el sostre de la sala— magnífiques decoracions que sobresurten per la riquesa del seu colorit i la frescor de la seva composició. Cal remarcar els dos telons panoràmics (80 i 100 m) que van desenrotllant-se per simular el pelegrinatge de Parsifal en l’òpera de Wagner./>També és considerat obra de valor artístic nacional el seu Teló Curt, que representa l’interior de la sagristia del convent de Sant Sulpici, per raó de les seves qualitats cromàtiques i la seva reeixida perspectiva, que fa la impressió de poder penetrar-hi. Hom instal·là a l’entrada de l’escenari del Liceu una placa de marbre en homenatge a ell (que passava allà assegut moltes representacions). Entre les seves decoracions poden esmentar-se Sansón , El pati blau , Els Pirineus ,Maria Magdalena , Les monges de Sant Aimant , Jesús de Natzaret , Lohengrin , Fra Garí , Carmen , Luisa , Manon ,Los dineros del sacristán i Don Gil de las calzas verdes.


SONIDAV

(3.631)
España (Barcelona)
Member since: 01/03/2005

  Add to favourites