We use our own and third party cookies to analyze our services. If you continue to browse, we consider that you accept their use. More information HERE

Art. Imatge, devoció i identitat a l'època moderna - Silvia Canalda/Cristina Fontcuberta (eds.)


Follow
 • Items: 1

  Condition: Very Good (new or like new, without any signs of use)

  Directamente de la Editorial!!!


  D’ençà de la divisió d’Europa en diverses confessions, l’art es posà al servei de les doctrines dominants de cada territori.
   
  Aquest procés generà reaccions, resistències i continuïtats d’algunes litúrgies o creences. Imatge, devoció i identitat a l’època moderna desgrana l’influx de les reformes religioses en les arts visuals dels segles XVI-XVIII, sobretot al territori català i la corona hispànica, però també a les antigues terres de la Corona d’Aragó, Nàpols i Sardenya. L’obra posa l’accent en la creació de nous temes iconogràfics dins la Passió i la Vida de la Verge; els elements clau de la literatura contrareformista, que plantejà nous conceptes per a l’art; el culte marià o altres advocacions ben arrelades, com la de la Mare de Déu de Montserrat, i dedica una atenció especial a l’oratòria i la predicació.
   
  Va ser un temps en què, amb la guerra dels Segadors com a teló de fons, l’art i la religió van tenir un paper cabdal per a la configuració d’imatges i missatges ben poderosos, encara avui d’un enorme interès per al nostre passat col·lectiu.
   
  Páginas 284
  Colección Biblioteca Universitaria
  Universitat de Barcelona 2014
   

  COMPLETAMENTE NUEVO DE PRIMERÍSIMA MANO

  BRAND NEW FIRST-HANDReport on this lot