We use our own and third party cookies to analyze our services. If you continue to browse, we consider that you accept their use. More information HERE

ENRIC MARQUÈS I RIBALTA (Santa Eugenia de ter, Girona, 1931-1994) CARTEL SERIGRAFIADO DL CHE GUEVARA


10 fotos ENRIC MARQUÈS I RIBALTA (SANTA EUGENIA DE TER, GIRONA, 1931-1994) CARTEL SERIGRAFIADO DL CHE GUEVARA (Coleccionismo - Carteles gran Formato - Carteles Políticos)

Follow
 • Items: 1

  Condition: Normal (with signs of use)


  EL CARTEL SE PRESENTA SIN ENMARCAR, HEMOS PUESTO UN CRISTAL ENCIMA PARA APLANARLO Y PODER HACER LAS FOTOGRAFIAS, PERO ESTABA ENROLLADO

  PRESENTA ALGUNOS LEVES CORTES Y ALGUNAS ARRUGAS

  VA FIRMADO EN LA PARTE INFERIOR Y FECHADO DE AÑO 1970

  MEDIDAS: 102 CM. DE ALTURA X 65 CM. DE ANCHO

  TOTALMENTE ORIGINAL DE LA EPOCA, NO REPRODUCCION

  ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

  BIOGRAFIA DEL ARTISTA

  Enric Marquès i Ribalta (Santa Eugènia de Ter, Província de Girona, 19 d'abril de 1931 - Girona, 8 de setembre de 1994) 

  Fou un activista antifranquista i artista polifacètic gironí. Fou pintor, cartellista, dibuixant, grafista, escriptor i periodista.

  Als quatre anys perdé el seu pare i el 1940 els nou anys els franquistes afusellaren al seu oncle Francesc Ribalta. Si bé la seva formació és sobretot autodidacta, el 1953 li donà classes el pintor Joan Orihuel i Bartamentre ell treballava a un banc. Des d'aquest moment començà a fer diverses exposicions i va participar en la creació del Grup de Girona.

  Entre el 1956 i el 1974 marxà a París, on treballà a la Association Corporative des Étudiants en Sciences. 

  El 1961 s'inscrigué a l'escola del Louvre i el 1968 participà activament al maig francès. A la tornada va formar part de l'equip fundacional d'El Punt Avui de Girona i de la revista El Butlletí de Llagostera.

  Morí d'un atac de cor.

  També treballà a la Revista de Girona i als Quaderns de la Revista de Girona. Va ser un dels impulsors de l'Assemblea Democràtica d'Artistes de Girona, que va generar diverses propostes i homenatges com el que es va fer a Carles Rahola.  

  "Rebel i doctrinari, obrer en el sentit més ampli de l'acceptació, va trobar sempre un moment per al debat apassionat, per a la discussió, per al diàleg, per a la reflexió sobre els canvis vertiginosos que ens cauen al damunt." escrigué d'ell Joaquim Nadal.Report on this lot