PINTURA HISTÒRICA CATALANA ART I MEMÒRIA (EDICIÓ EXHAURIDA)


2 fotos PINTURA HISTÒRICA CATALANA ART I MEMÒRIA (EDICIÓ EXHAURIDA) (Libros de Segunda Mano - Bellas artes, ocio y coleccionismo - Otros)

Follow
 • Items: 1

  Condition: Very Good (new or like new, without any signs of use)


   

  Per primera vegada, l'art i la història de Catalunya es fonen en una obra monumental. Aquest volum presenta de manera exhaustiva un recull de 130 pintures de temàtica històrica dels millors artistes catalans. Una bona part d'aquestes obres han estat creacions del segle XIX i de la primera meitat del segle XX. El llibre reprodueix cada una de les obres pictòriques així com detalls de les mateixes amb la màxima fidelitat a l’obra original. Algunes de les pintures pertanyen a col·leccionistes particulars, motiu pel qual el llibre presenta un atractiu afegit.

   

  Cada pintura va acompanyada d’un estudi detallat, que ha estat encarregat als màxims especialistes en història de l’art. També s’acompanya d’una biografia de l’artista a la qual s’han incorporat les últimes recerques, i d’un marc històric que facilita la comprensió dels fets plasmats pel pintor. Aquests textos estan redactats pels historiadors especialistes en cada un dels períodes.

  A la qualitat de les pintures i dels textos s'hi suma la de les fotografies de les pintures, encarregades en la seva majoria a Ramon Manent, un reputat professional del sector, especialitzat en obres d’art.

   

   

  Descripció de l'obra

  Es tracta del primer gran llibre sobre la pintura històrica catalana. L’obra té un gran interès per la seva originalitat, atès que no es tracta d’un llibre que reuneixi pintures d’un mateix estil artístic, període o artista, sinó que el seu leitmotiv és com els pintors han plasmat la història de Catalunya en les seves pintures. A través d'aquestes pintures podem apreciar quins fets han destacat més que altres, com aquests podien variar si eren obres encarregades o no, i també com l’art ha servit com a instrument per a la denúncia social i política. L'obra permet observar la gran bellesa artística i l'evocació dels grans fets històrics de Catalunya al llarg del temps i com els més grans artistes han plasmat aquesta història en les seves obres.

  Participen en el llibre prop de trenta historiadors de l’art, set historiadors i un fotògraf. Coordinat pel Dr. Francesc Fontbona, té com a responsables editorials Santiago Sobrequés, en la direcció; Mercè Morales, en la coordinació; Jaume Aubareda i Vicky Nebot, en la correcció, i Maria Ferreiro en la maquetació.

  L’obra va adreçada al públic interessat tant en l’art com en la història de Catalunya. La bellesa del seu format i l’excel·lència de l’edició fan d'aquest volum una petita obra d’art.

  Aquesta obra s’inclou dins la col·lecció Apographa Historica Cataloniae comercialitzada directament per la xarxa comercial d'Editorial Base.

   

  Des del mar de Josep Guinovart

  A l’obra l’acompanya una litografia (estampa digital giclée) de l'original Des del mar del pintor Josep Guinovart, de la qual s'ha fet un únic tiratge de 890 exemplars numerats de l'1/890 al 890/890, amb el seu corresponent certificat d’autentificació de la Fundació Guinovart.


lubosa

(183)
España (Barcelona)
Member since: 16/10/2013

  Add to favourites